jan 2023

Expositie Kunstkring Het Gelders Eiland

15/01/2023 - 05/02/2023
14:00 - 17:00

Nieuwe expositie in de Dorpskerk van Aerdt met klein bronswerk en fotogravures van Suzanne Compaan en werken in steen, papier en lood van Riks Vos. Elke zondag van 14 tot 17 uur, de opening is op 15 januari om 14.30 uur met muziek van H.E.T. Het Enkelriet Trio. Bezoek buiten expositietijden via T 0316 373 732.

Toegang is gratis. Meer informatie: kunstkringhge.nl.

feb 2023

Glaskunstfotografie

04/02/2023 - 05/02/2023
10:00 - 16:00

Expositie van Aad van den Bosch in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Van den Bosch heeft zich toegelegd op digitale surrealistische glaskunst. Hij bouwt sculpturen van oud glas en maakt daar foto’s van, die hij digitaal combineert met foto’s van zijn reizen over de hele wereld. Dit resultaat, figuratief en abstract, laat hij op aluminium of glas afdrukken. Eén thema zie je in al zijn werk terug: vanuit het donker, de droefenis, naar het licht, het positieve, naar de vrijheid. Openingstijden: 4 februari 10-17 uur, 5 februari van 10-15 uur.  Toegang is gratis, met vrije gift na afloop. Meer informatie: dorpskerkhoogkeppel.nl.

Barokorkest van het Utrechts Conservatorium

04/02/2023
20:15 - 22:15

Tal van stijlen heeft het pad gebaand van de barok tot de romantiek. In dit programma laat het barokorkest van het HKU Utrechts Conservatorium o.l.v. Antoinette Lohmann graag wat van deze overgangsstijlen horen, zoals de Empfindsamer Stil en de Sturm & Drang. Lambertuskerk in Buren. Toegang 20,-. Kaarten: muziekinburen.nl/barokorkest-utrechts-conservatorium.

Vierklavierenconcert

05/02/2023
15:00 - 16:00

Concert van Pauline Schenck in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Schenck studeerde klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. In de periode dat ze in Zweden woonde, verdiepte zij zich in het orgelspel en was ze werkzaam als cantor. Ze begeleidt veel zangers en is actief in verschillende kamermuziekformaties. Daarnaast heeft ze een lespraktijk voor continuo- en solospel. Tijdens dit concert bespeelt ze vier toetsinstrumenten: een klavecimbel, een virginaal, een kistorgel (gebouwd in Hoog-Keppel) én het kerkorgel van de Dorpskerk. Toegang is gratis, met vrije gift na afloop. Meer informatie: dorpskerkhoogkeppel.nl.

mrt 2023

Nederlands Studenten Kamerkoor met ‘Transparant’

11/03/2023
20:00 - 22:00

In de Grote Kerk van Wageningen. Vanuit het klassieke wordt gereikt naar jazz, pop en soul. Dirigent Béni Csillag en Hammondspeler Boye begeleiden het koor in een reis langs o.o. Olivier Messiaen, The Beach Boys en Ton de Leeuw. ‘Transparant’ inspireert behalve tot muzikale structuur ook tot gelijkwaardige verbinding met de ander. Verbinding komt terug in beweging, présence. Het NSK werkt samen met choreograaf Hillary Firestone om de ander werkelijk te bereiken en te raken. Meer informatie: nskk.nl/transparant

Stabat Mater, Pergolesi

19/03/2023
16:00 - 17:30

Passieconcert in de Walburgiskerk Zutphen met solisten Roelien van Wageningen, alt mezzo, en Titia van Heyst, sopraan. Klaas Stok speelt de orgelpartij. Pergolesi componeerde het Stabat Mater in 1736, in de laatste weken voor zijn sterven. Na zijn dood werd het stuk enorm populair en het meest gedrukte muziekwerk in de 18e eeuw. Toegang: online €12,50 en aan de kassa € 15,- baderorgel.nl/tickets

apr 2023

Open orgeldag voor amateurorganisten

22/04/2023
10:00 - 16:30

Stichting Henrick Baderorgel zet het beroemde Baderorgel in de Walburgiskerk in de schijnwerpers en geeft amateurorganisten de kans om op het unieke orgel te spelen. Op volgorde van aanmelding wordt een rooster gemaakt, waarbij elke deelnemer ca. 25 minuten het orgel kan bespelen. Aanmelden kan op www.baderorgel.nl/open-orgeldag.