Excursies

Gelderse Kerken organiseert jaarlijks twee excursies: één in het voorjaar en één in het najaar. Tijdens die excursies bezoekt u religieus erfgoed in de provincie Gelderland.

De najaarsexcursie is zaterdag 24 september is een stadsexcursie naar vier kerken in Culemborg.

Vertrek om 10.30 uur vanaf het Stationsplein in Culemborg (gratis parkeren op de P & R parkeerplaats Parallelweg Oost). We rijden per touringcar tot dicht bij de oude binnenstad en gaan dan eerst naar de oudkatholieke kerk op circa 100 meter van de uitstapplaats. Vervolgens bezoeken we de Grote of Barbarakerk, de oudste en grootste kerk van Culemborg. Daarna lunchen we bij restaurant-brasserie Streek aan de Markt. Na de lunch wandelen we naar de Evangelisch-Lutherse kerk aan de Achterstraat en staat een bezoek aan de Katholieke St. Barbarakerk aan de Markt op het programma. Vervolgens wandelen we langs de voormalige synagoge, tegenwoordig in gebruik door de Nederlands Gereformeerde kerk, en komen we weer uit bij de oudkatholieke kerk, waar we een choral evensong (een gezongen vesperdienst in de Anglicaanse traditie) bijwonen. Na een kopje koffie of thee stappen we in de bus naar het station.

Introducees zijn van harte welkom!

Aanmelden kan tot 12 september 2022 via een mail naar secretariaat@glk.nl onder vermelding van naam en telefoonnummer (mocht er onverhoopt iets veranderen qua tijd of opstapplaats).

De kosten zijn € 49,50 per persoon, inclusief vervoer en lunch met koffie/thee. Maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer NL19 RABO 0165 8211 16 t.n.v. Stichting Gelderse Kerken, onder vermelding van: Najaarsexcursie 2022. Voor meer informatie over de excursie, kunt u contact opnemen met 026- 355 25 55.

Voorgaande excursies

Voor een overzicht van de excursies van de afgelopen jaren klik hier.

Venster ontvangen?
Klik hier en word donateur van Oude Gelderse Kerken