Laatste nieuws

Dialoogsessies

Afgelopen najaar is er een aantal dialoogsessies geweest met verschillende betrokken partijen. De dialoogsessie met stakeholders van Gelderse Kerken had de volgende thema’s als onderwerp: uitdagingen en kansen van de nieuwe koers, het betrekken van de PC’s en het activeren van de lokale gemeenschap. Een tweede dialoogsessie was met de redactieleden van het kwartaalblad Venster en het communicatieteam en bureau van Gelderse Kerken.

De verslagen van deze sessies zijn terug te lezen via onderstaande linkjes.

Leer je erfgoed

Het e-learningplatform Leer je erfgoed heeft zeven korte modules voor vrijwilligers die werken met (religieus) erfgoed vol met praktische inzichten. Iedere module bestaat uit informatie en een paar vragen. Zo zijn er paar modules die meer inzicht geven in wat erfgoed inhoudt, wat daar allemaal bij komt kijken en veiligheid; van wettelijke verantwoordelijkheden tot maatschappelijke context. Zowel de rol van de professional, als de belangrijke rol van vrijwilligers wordt beschreven. Er is ook een speciale module over de betekenis van religieus erfgoed.

De module Good Housekeeping is erg praktisch ingericht en bespreekt de do’s en don’ts van het stofvrij houden van het interieur en welke middelen je daarvoor wel en niet kunt gebruiken. Erg nuttig, omdat te enthousiast schoonmaken schadelijke gevolgen voor het interieur kan hebben.

Iedere module kost ca. 20-30 minuten. Zeker de moeite waard als je nieuw bent bij een PC of interesse hebt in het beheren en behouden van religieus erfgoed. Aan het eind van iedere module krijg je een certificaat. Je kunt via de website een gratis account aanvragen en starten met de modules.

Kijk voor meer informatie op www.leerjeerfgoed.nl.

Monica van Uffelen
Erfgoed Collecties

Print Friendly, PDF & Email