Vrijwilligers

Zonder de inzet van de vele vrijwilligers zou Gelderse Kerken niet kunnen bestaan! Het bestuur, de Raad van Advies, de plaatselijke- , de excursie- en de redactiecommissie, bijna iedereen die werkt voor stichting, doet dat als vrijwilliger. Daarom zijn wij altijd op zoek naar mensen die de doelstelling van Gelderse Kerken van harte onderschrijven en bereid zijn om als vrijwilliger tijd en energie te steken in onze stichting.

Gelderse Kerken zoekt vrijwilligers

Het bestuur zoekt twee nieuwe bestuursleden
Wegens vertrek van één van haar bestuursleden en ter aanvulling van het bestuur zoekt Stichting Oude Gelderse Kerken twee bestuursleden. We zoeken een bestuurslid met een financiële en ondernemende achtergrond en een bestuurslid met kennis van het onderhouden, beheren en restaureren van monumenten. Een relevant netwerk binnen Gelderland en kennis van en affiniteit met monumentaal erfgoed is absoluut een pré. Lees hier het uitgebreide profiel en wijze van solliciteren voor deze twee functies.

Versterking Plaatselijke Commissie
Onze kerken worden beheerd en geprogrammeerd door enthousiaste mensen in de 'Plaatselijke Commissie'. Vindt u het leuk om speciale activiteiten in onze kerken te organiseren, zoals huwelijkssluitingen, exposities, muziekuitvoeringen of lezingen? Neem dan contact op met een van onze Plaatselijke Commissies. Zij leren u graag kennen en wellicht kunt u het team in uw woonplaats versterken.

concert_barokensemble_zeven_draads_dorpskerk_hoog_keppel06_07_2014
Concerten helpen organiseren? Word lid van een Plaatselijke Commissie!

Ik hecht groot belang aan het bewaren van ons religieus erfgoed en het uitdragen van de geschiedenis ervan. Want vertel je de geschiedenis van de kerk, dan vertel je de geschiedenis van het dorp en de mensen. In deze tijd van ontkerkelijking zijn mensen minder geïnteresseerd in religie, maar wel in historie.
Aan Gelderse Kerken de taak om deze geschiedenis op allerlei manieren uit te dragen en om mensen bij de kerk te betrekken, zodat het geen exclusief en afgesloten gebouw wordt voor een select groepje.
Voormalig voorzitter van de Plaatselijke Commissie van Etten, Mieke Kock

etten_maartenskerk_ext_jg_2008

Zelf heb ik niks met kerken of religies. Maar ik woon op een steenworp afstand van de kerk en fungeer als gastheer namens Gelderse Kerken als een klas op bezoek komt in het kader van het educatieve project. Ik vind het belangrijk dat kinderen in de omgeving weten dat de kerk er is en dat ze iets over de geschiedenis ervan horen. Hun cultuurhistorisch besef wil ik, hoe gering mijn rol daarin ook is, graag stimuleren.
Vrijwilliger bij de Dorpskerk van Leur, Wim de Laat

onderwijs_dsc_0799